sterke eerstelijnszorg zorgbegeleiding hét ontmoetingshuis dagcentrum groepswonen buddywerking vorming ontmoetingscirkels

DAGCENTRUM


Het dagcentrum van De Wingerd is gespecialiseerd in de zorg voor personen met een verminderd geheugen en oriëntatie. Ook jonge mensen met dementie zijn welkom.

De accenten binnen de werking van onze centra voor dagverzorging en kortverblijf liggen voornamelijk op activatie en stimulatie van de mogelijkheden van de bezoeker. Daarom werken we met homogene groepen waarin de bezoeker maximaal in zijn kracht kan blijven functioneren zonder confrontatie met de verdere evolutie binnen het ziekteproces.

Een dag binnen het centrum start steeds met een warm onthaal. Een vaste dagelijkse structuur draagt bij tot een geborgen en veilig gevoel bij de bezoekers. De nadruk in ons aanbod voor jonge mensen met dementie ligt op het verderzetten van een actief leven: beweging, muziek, geheugentraining, werken in het groen, deelname aan het cultureel maatschappelijk leven via bezoeken aan musea, bibliotheken, … .

DAGCENTRUM

 

 

Een professioneel team van verpleeg- en zorgkundigen, ergotherapeut, kinesitherapeut en muziektherapeut zorgt iedere dag voor activiteiten, individueel en in groep. We werken samen met andere diensten in de thuiszorg en de huisarts.

Om de thuissituatie zo lang mogelijk te kunnen ondersteunen, bieden wij naast het dagcentrum ook kortverblijf aan. Dag- en nachtopvang kan gecombineerd worden voor minstens enkele dagen per week. We proberen de stap van dagcentrum naar kortverblijf zo klein mogelijk te houden: het kortverblijf wordt gerealiseerd door hetzelfde team medewerkers en op dezelfde locatie dan het dagcentrum.


De echtgenote van een bezoeker vertelt: "Voor mij is het dagcentrum een zegen. 
Vanaf de eerste dag was het verblijf een succes. Francis gaat nu al vier dagen per week naar het dagcentrum, steeds met even veel enthousiasme. De organisatie in het dagcentrum, de vriendelijkheid en het geduld van de begeleiders geven hem een goed gevoel. 
Een mantelzorger die zijn partner of vader of moeder enkele dagen per week naar een dagcentrum brengt, moet daar zeker geen schuldgevoel bij hebben. De zorg op de andere dagen zal nog zwaar genoeg zijn. Alle hobby's opgeven en zich alleen nog bezighouden met mantelzorg lijkt mij een onmogelijke opdracht die niemand jarenlang kan volhouden. Ook de zieke geliefde is daar niet mee gebaat.”


Adres:
's Hertogenlaan 71
3000 Leuven

Het dagcentrum is elke dag open: 
op weekdagen van 8u30 – 19u en in het weekend van 10u -19u 
op weekdagen voorzien we busvervoer voor wie dat wenst van en naar het dagcentrum. Het centrum en het busvervoer zijn rolstoeltoegankelijk.

 

Contact en info:

Cathy Sweerts, coördinator Thuisondersteunde diensten
016 28 48 00 of cathy.sweerts@wznd.be