sterke eerstelijnszorg zorgbegeleiding hét ontmoetingshuis dagcentrum groepswonen buddywerking vorming ontmoetingscirkels

ONTMOETING


Wanneer je zelf of in je familie geconfronteerd wordt met jongdementie, kan lotgenoten ontmoeten deugd doen.

De ontmoetingscirkels bieden verschillende formules aan (klik op een titel voor meer info):

Sinds 2002 organiseert het Expertisecentrum Dementie Memo samen met de Alzheimer Liga Vlaanderen 5 keer per jaar een praatcafé jongdementie in Leuven. Dit praatcafé wil een ontmoetingsplek zijn voor personen met jongdementie, hun familie en naasten. We bieden een mix aan van informatieve thema-avonden met een gastspreker en meer informele ontmoetingsmomenten begeleid door een Memo-consulent. De avonden zijn laagdrempelig: je hoeft niet in te schrijven, je kan veilig je verhaal vertellen zonder de aanwezigheid van andere professionele hulpverleners, gewoon luisteren kan ook.

Meer informatie over het praatcafé jongdementie vind je op dementie.be.

 

In 10 intensieve groepsbijeenkomsten doe je als mantelzorger van een persoon met (jong)dementie kennis, inzichten en vaardigheden op over dementie. Je kan er je verhaal delen met lotgenoten. Zo leer je van mekaars ervaringen en verhoog je je eigen draagkracht. 
Deze vaste groep van 8 à 12 mantelzorgers wordt begeleid door een coach. De cursusreeks wordt georganiseerd door CM Leuven in samenwerking met het dagcentrum De Bezelaer, het Expertisecentrum Dementie Memo en de Zorgcirkels Jongdementie. 
Na het afronden van de cursus kunnen mantelzorgers mekaar blijven ontmoeten in Hét ontmoetingshuis. 
Op hetzelfde moment gaat de ontmoetingscirkel  voor personen met beginnende (jong)dementie door (zie hieronder). Partners met jongdementie die niet deelnemen aan de ontmoetingscirkel, kunnen ook terecht in Hét ontmoetingshuis voor een aangepaste activiteit.  

Meer informatieThuiszorgcentrum CM Leuven
016/35 95 05 of thuiszorgcentrum.leuven@cm.be 

bekijk ook onze flyer

 

Wie recent de diagnose Alzheimer of een andere vorm van (jong)dementie kreeg, kan anderen ontmoeten die hetzelfde doormaken.
Tijdens 10 bijeenkomsten, die op hetzelfde ogenblik doorgaan als ‘Dementie en nU’ (zie hierboven), kan je ervaringen uitwisselen met lotgenoten. Samen met de anderen zoeken we uit hoe jij je beter in je vel kan voelen. Elke bijeenkomst begint met ontspannende oefeningen, gevolgd door een gesprek in groep, ondersteund door twee ervaren gespreksbegeleiders. 
De ontmoetingscirkel wordt georganiseerd door de Zorgcirkels Jongdementie, het dagcentrum De Bezelaer en het Expertisecentrum Dementie Memo. 

Meer informatie
Cathy Sweerts, coördinator Thuisondersteunende diensten
016/24 48 00 of cathy.sweerts@wznd.be
.

bekijk ook onze flyer

Contact en info:

Katja Van Goethem

Annemie Janssens annemie.janssens@dementie.be

016 29 50 59 of zorgcirkelsjongdementie@zcjd.be

Cathy Sweerts, coördinator Thuisondersteunende diensten

016 24 48 00 of cathy.sweerts@wznd.be